Om oss/Historia

Avgassystem var tidigare något som behövde bytas med några års intervall. När Volvo 850 introducerades förändrades det till att rör och dämpare kan hålla hela bilens livslängd. Däremot brukar de fastsvetsade upphängningarna lossna efter några år.

Christian och Sven som jobbade som tekniker på Volvoåterförsäljaren i Växjö funderade på problemet och konstruerade ett fäste som lätt kunde bytas utan svetsning och utan att behöva demontera ljuddämparen. 2000 startades CS Bilteknik och produkten som blev en omedelbar succé har sedan dess sålts tiotusental till Volvoåterförsäljare och fria verkstäder över hela Sverige, samt på senare år även till flera andra länder.

Utvecklingsarbetet har fortsatt efterhand som det kommit nya modeller och sortimentet omfattar i dag förutom ett stort utbud avgasfäste och flänsar även reparationsartiklar till broms, koppling och bilens inredning.

Sedan 2015 är CS Bilteknik registrerat som bifirma till Effect Bildelar och drivs av Christian Svensson. Vi fortsätter att ta fram reservdelar som ska förenkla för mekanikern, minska kostnaden för bilägaren, förlänga livslängden på bilen och vara ett miljövänligare alternativ.